На Львівщині учні повертаються за парти – попри «червону» зону

На Львівщині учні повертаються за парти – попри «червону» зону

Укрінформ
У Львівській області, яка перебуває у червоній зоні карантину, обласна комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення з 22 листопада відновити навчання у всіх закладах освіти незалежно від форми власності, але водночас громадським транспортом зможуть скористатися лише вакциновані мешканці.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні пандемія в нашій області дещо йде на спад за кількістю госпіталізованих та викликів «швидкої», а також дякуючи тим свідомим мешканцям, які вакцинувалися, отримавши підвищений імунітет у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Ми прийняли рішення про те, що з 22 листопада запрацюють усі заклади освіти - дитячі садочки, школи, ліцеї, заклади профтехосвіти, ВНЗ усіх форм власності. Але невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи», - зазначив Собко.

Також за рішенням обласної комісії ТЕБ і НС з 22 листопада їздити у транспорті міського та внутрішньообласного сполучення зможуть лише пасажири, які мають сертифікат про отримання однієї або двох доз вакцини від COVID-19, або негативний ПЛР- чи експрес-тест. Для перевірки цих обмежень на маршрутах працюватимуть мобільні групи.

Те, що ситуація з коронавірусною хворобою на Львівщині стабілізувалася і йде на спад, під час брифінгу підтвердив і директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. Проте, за його словами, динаміка не є достатньо швидкою, і це пов’язано з тим, що пацієнти під час цієї хвилі коронавірусу хворіли значно важче, ніж під час попередніх.

«Якщо така динаміка спостерігатиметься надалі, то за два тижні ми маємо шанс покинути червону зону, але це за умови дотримання карантинних обмежень і вакцинації», - додав Чемерис.

Раніше у середу Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав місцеві органи влади перевести школи з дистанційного на очний формат навчання

За весь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 200 597 осіб ( з них за попередню добу – 721). Померли 5106 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 161 155 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада в Україні зафіксовано 18 668 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні захворіло 3 263 417 осіб, одужало – 2 684 584, летальних випадків – 78 754, проведено ПЛР-тестувань – 15 348 780. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-