Львівська міськрада погодила будівництво крематорію

Львівська міськрада погодила будівництво крематорію

Фото
Укрінформ
Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво крематорію ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» на Голосківському кладовищі.

Відповідне рішення виконавчий комітет Львівської міськради прийняв  у п'ятницю, передає Укрінформ.

Крематорій збудують на ділянці площею 2 га, його висота не має перевищувати 10 метрів. Це має бути одноповерхова будівля, яку будуватимуть за проєктом маріупольських архітекторів, які в цьому році перемогли на Всеукраїнському архітектурному конкурсі від Львівської міської ради.

За словами архітекторів, у проєкті крематорію акцентують на останньому шляху людини, на відчуттях близьких в момент прощання з покійним. Для цього в одному з приміщень планують створити інсталяцію із зануреним у воду камінням і поминальну кімнату.

Почати будівництво крематорію планують у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво крематорію на Голосківському цвинтарі було ініційоване петицією головного редактора інформаційної агенції «Гал-Інфо» Андрія Маринюка, через брак місць на львівських цвинтарях. Звернення набрало необхідну кількість голосів і 9 липня 2021 року було підтримане депутатами міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-