На Луганщині виділили ще понад 10 мільйонів для постраждалих від минулорічних пожеж

На Луганщині виділили ще понад 10 мільйонів для постраждалих від минулорічних пожеж

Укрінформ
Мешканці Луганщини, чиє житло постраждало внаслідок пожеж у 2020 році, отримали можливість додаткової грошової допомоги. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Луганської обласної державної адміністрації.

Цьогоріч, завдяки безпосереднім зусиллям очільника Луганщини Сергія Гайдая, уряд погодив виділити ще понад 10,3 млн грн для матеріальної грошової допомоги, поінформував на нараді з жителями області, чиє житло було зруйновано або пошкоджено внаслідок пожеж минулого року, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

"Таким чином ще 38 осіб, чиє житло постраждало внаслідок пожеж, мають додаткову можливість отримати гроші, за умови наявності всіх необхідних документів, і які звернулися з відповідними заявами", - йдеться у повідомленні.

Головною причиною того, чому люди недоотримали матеріальну допомогу, як зазначається, була відсутність документів, що підтверджують право власності на житло та право спадкування, а також короткий строк для фінансування компенсації, передбаченої Кабміном.

Смирнов представив присутнім відповідальних осіб Щастинської райдержадміністрації та Сєверодонецької військово-цивільної адміністрації, які мають надати громадянам усі консультації з відшкодування. Цим посадовцям доручено докласти максимум зусиль для якнайшвидшого проведення виплат.

Як повідомлялося, Тимчасова слідча комісія займалася розслідуванням причин масштабних пожеж, які сталися в Луганській області влітку та восени 2020 року. У липні вогонь знищив близько 5 тис. гектарів лісу, більш як сотня будинків згоріли, загинули 6 осіб. А у вересні-жовтні вигоріло понад 20 тис. гектарів і знищено понад 600 будинків, 11 осіб загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-