Поліція Донеччини отримала від Євросоюзу 20 автомобілів Nissan

Поліція Донеччини отримала від Євросоюзу 20 автомобілів Nissan

Відео
Укрінформ
Поліція Донецької області отримала від Європейського Союзу 20 автомобілів Nissan, що дозволить забезпечити максимальну присутність правоохоронців у населених пунктах регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

“Передача авто відбулася під час зустрічі керівництва Національної поліції в Донецькій області та представників Консультативної місії ЄС щодо зміцнення безпеки громад”, - ідеться в повідомленні.

Сертифікат на 20 автомобілів Nissan очільнику Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслану Осипенку передав голова регіонального представництва Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Маріуполі Мартін Кулішек.

За словами Осипенка, взаємодія з громадою і підвищення довіри громадян є одними з пріоритетів діяльності поліцейських, а допомога КМЄС за три роки співпраці значно посилила спроможності правоохоронців у цій сфері. Окрім надання стратегічних консультацій, тренінгів, місія підтримала поліцію матеріально-технічною допомогою.

“У результаті плідної взаємодії ми маємо змогу ефективно контролювати оперативну обстановку в регіоні, завдяки чому рівень злочинності знижується. З отриманням цих автомобілів ми матимемо змогу не тільки оперативно реагувати на виклики, а й насамперед – забезпечити максимальну присутність поліції в усіх населених пунктах. Раніше ми отримали мобільні модулі для блокпостів, 10 транспортних засобів, укомплектованих медичним обладнанням, вони вже несуть службу на лінії. З кожним нашим спільним кроком ми покращуємо роботу із забезпечення безпеки, щоб кожна людина жила спокійно і знала, що поліція завжди поруч”, - розповів очільник обласної поліції.

Автомобілі буде передано підрозділам кримінальної поліції, зокрема оперативникам карного розшуку.

“Поліція постійно змінюється і перетворюється на сучасну систему, яка співпрацює з громадянами та розуміє їхні потреби. Зробити послуги поліції більш доступними та надійними - це саме те, чого прагне КМЄС. Водночас у сучасному світі відповідальність за безпеку покладається не тільки на поліцію, а й на громадян і органи місцевого самоврядування”, - зазначив Кулішек.

Експерти КМЄС представили результати дослідження громадської думки щодо діяльності органів цивільної безпеки в шести регіонах, яке було проведене влітку 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології.

Опитування показало, що 53% жителів Донеччини задоволені роботою поліції – це найвищий показник серед шести регіонів. Понад 80% респондентів зазначили, що з поліцією легко зв’язатися, більш як 66% - що поліція швидко реагує, а 58% - що належно реагує на проблеми громади.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Національна поліція у межах програми “Право-Поліція” за фінансування ЄС отримала обладнання на загальну суму 3,4 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-