Лапутіна закликає одеських депутатів прискорити забезпечення ветеранів житлом

Лапутіна закликає одеських депутатів прискорити забезпечення ветеранів житлом

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна закликала депутатів Одеської обласної ради збільшити обсяги фінансування програми забезпечення житлом ветеранів і членів родин військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з таким зверненням Лапутіна звернулась до учасників 9-ї сесії облради під час робочої поїздки в Одеську область.

«Перебуваючи в Одесі, я ознайомилась з ходом спорудження меморіального комплексу, присвяченого увічненню пам’яті воїнів-захисників, загиблих у боях за суверенітет і цілісність України. Будемо чекати завершення реалізації цього чудового архітектурного проєкту поряд із будівлею облдержадміністрації. Але є й проблеми, про які йшлося під час вчорашніх зустрічей із представниками командування військових з’єднань та ветеранами - надто повільно скорочується в Одесі черга на отримання квартир колишніми військовослужбовцями і членами родин загиблих військовослужбовців, що потребують поліпшення житлових умов», - зазначила глава Мінветеранів.

Лапутіна закликала членів облради збільшити обсяги фінансування обласної програми забезпечення житлом ветеранів військової служби та членів їх родин: чекають квартир близько 700 осіб.

«Вважаю, що це проблема не лише Міноборони, а й обласної та місцевих влад. Варто краще дбати про живих ветеранів, збільшуючи обсяги бюджетних асигнувань на забезпечення їх житлом», - акцентувала міністр.

Лапутіна також наголосила, що завдяки плідній комунікації з Президентом, Прем’єр-міністром та профільним комітетом Верховної Ради України безпрецедентно збільшено фінансування ветеранської політики в Україні. Видатки Мінветеранів збільшено до 6,1 млрд. грн, в тому числі 5,5 млрд виділено на забезпечення житлом більш як 4 тисяч військовослужбовців та членів їх родин. Такі підходи мають бути і з боку місцевих влад.

Як повідомлялося, очільниця Мінветеранів відвідала у межах робочої поїздки Доброславську територіальну громаду, де проживають близько 100 ветеранів російсько-української війни. Всі вони отримали землю. Відбулися зустрічі з керівництвом громади, захисниками і родинами загиблих воїнів, на яких обговорені актуальні проблеми соціального захисту ветеранів. Лапутіна відвідала два ветеранські підприємства у Лиманському районі, назвавши їх пілотними проєктами, досвід яких вартий поширення в інших областях.

Фото: Мінветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-