У Миколаєві запрацювала виставка «Історія новорічної іграшки»

У Миколаєві запрацювала виставка «Історія новорічної іграшки»

Фото
Укрінформ
У Миколаєві запрацювала виставка «Історія новорічної іграшки», на якій представлено понад 250 оригінальних іграшок в різних техніках, виготовлених місцевими майстринями.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили організатори - Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи.

«Наша «Етносвітлиця» відкрила двері для виставки новорічної іграшки. Її метою є не лише продемонструвати різні види іграшок, а й розповісти про історію їх виникнення, показати розмаїття видів і технік їх виготовлення. До святкової експозиції увійшли понад 250 оригінальних творчих виробів талановитих майстринь Миколаївщини», - розповіли організатори.

Серед розмаїття яскравих іграшок - прикраси на ялинку, подарункові, традиційні, обрядово-оберегові, а також сучасні авторські, дизайнерські тощо.

У Миколаєві запрацювала виставка «Історія новорічної іграшки» / Фото: Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи

Скажімо, миколаївська майстриня Поліна Андрієвська відроджує напрямок ретроіграшки. Майстрині з Баштанської громади Алла Бондарева та Наталія Ракітіна виготовляють скляні ялинкові кульки у стилі «Петриківського розпису». Вишукані новорічні кульки «темарі» робить заслужена майстриня народної творчості України Валентина Димова. Дивовижні ялинкові прикраси у техніці «кінусайга» представила майстриня з Первомайська Катерина Баранюк. А Ольга Тарасова створює оригінальні «біскорню» або «кривулі».

Родзинкою виставки стали новорічні екоприкраси на спилі дерева, представлені майстринею з Новоодеської громади Тетяною Лебідь.

Також тут є іграшки з соломи та паперової лози, солоного тіста, дерев'яні розписні янголи-охоронці, оберегові-обрядові ляльки-мотанки, іграшки з натуральної вовни і навіть панчішні. Не менш цікавим є японське мистецтво в’язання на спицях або гачком маленьких м’яких іграшок «амігурумі».

Виставка триватиме до 20 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-