На Прикарпатті недостатній рівень COVID-вакцинації – Шмигаль

На Прикарпатті недостатній рівень COVID-вакцинації – Шмигаль

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області недостатній рівень вакцинації від COVID-19 для набуття колективного імунітету. В області вакциновані 30% дорослого населення, в обласному центрі – 40%.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Прикарпаття, на жаль, не може похвалитись активною вакцинацією людей. Станом на сьогодні порядком 30% обласних мешканців вакциновані і порядком 40% вакциновані мешканці обласного центру. Це недостатній рівень вакцинації для набуття колективного імунітету», - зазначив Шмигаль.

За його інформацією, на складах області є 96 тисяч вакцин проти коронавірусу усіх чотирьох виробників і вони є безпечні та доступні. Прем’єр-міністр закликав прикарпатців не зволікати з вакцинацією, бо це допоможе Україні подолати пандемію і розвиватися в усіх сферах.

«Вакцина (від коронавірусу - ред.) дає захист від 70% до 95%. Коли були в лікарні, я питав який відсоток вакцинованих людей у цій четвертій хвилі пандемії попадали в лікарні та реанімацію. В лікарні потрапляли менше 3% вакцинованих осіб. Двоє були в реанімації. На жаль, вони втратили життя через COVID-19, бо вакцинація була дуже пізньою, тобто люди вакцинувались у момент зараження, це за даними лікарів», - додав Шмигаль.

Як повідомлялось, 22 грудня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль перебуває з робочим візитом на Прикарпатті. Вранці він відвідав в Івано-Франківську центр масової вакцинації, який працює в медуніверситеті, та Центральну міську клінічну лікарню, де в межах президентської програми «Велике будівництво» оновили приймальне відділення. Прем'єр також взяв участь у нараді в ОДА щодо будівництва Малого карпатського кола.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-