СБУ викрила самопроголошеного «президента», який встиг сформувати «тіньовий уряд»

СБУ викрила самопроголошеного «президента», який встиг сформувати «тіньовий уряд»

Фото
Укрінформ
У Дніпрі Служба безпеки України викрила зловмисника, який оголосив себе «президентом» та сформував «тіньовий уряд».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки України продовжує комплексні заходи із викриття учасників підривної діяльності проти державної безпеки України. У Дніпрі викрито лідера антидержавної організації так званого «народовладдя» на публічних закликах до повалення конституційного ладу України», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисник закликав громадян України замінити «новоствореними» чинні органи державної влади. Зокрема чоловік не виключав варіант насильницького повалення влади.

Встановлено, що зловмисник збирав однодумців у лавах «всеукраїнського національного конгресу» та разом з ними формував «тіньовий уряд».

На перших зборах фігурант добився обрання себе так званим «президентом України». Іншими рішеннями були призначені «голова верховної ради», «прем’єр-міністр», «керівники силових відомств», а чинні державні органи були визнані «терористичними структурами».

За даними СБУ, самозванець намагався заручитися підтримкою ветеранів Антитерористичної операції на сході України та операції Об'єднаних сил, а також чинних військовослужбовців Збройних сил України. Досягнути цього він розраховував, закріпивши за своїми прихильниками першочерговим «розпорядженням» право мати вогнепальну зброю.

Правоохоронці провели за адресою проживання зловмисника обшуки.

У результаті були вилучені печатки і бланки фейкових псевдоутворень, комп’ютерна техніка та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності, а також фейкові «розпорядження» і «дипломатичні паспорти» «високопосадовців».

Чоловіку оголосили підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для встановлення причетності інших осіб до діяльності, спрямованої на захоплення державної влади і повалення конституційного ладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-