Колишній секретар міськради Сміли виграв два суди в прокуратури

Колишній секретар міськради Сміли виграв два суди в прокуратури

Укрінформ
Екссекретар міськради Сміли на Черкащині виграв апеляційний суд у прокуратури, яка обвинувачувала його у службовій недбалості, що призвела до несанкціонованого відбору газу.

Відповідну ухвалу оприлюднив Черкасьий апеляційний суд, передає Укрінформ.

Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього секретаря міської ради Сміли Костянтина Синьогуба, який виконував обов'язки міського голови в грудні 2017-го - березні 2018 року. Тоді він не скликав позачергову сесію міськради для надання фінансової допомоги КП “Смілакомунтеплоенерго”. Це призвело до несанкціонованого відбору газу. Відтак у комунального підприємства виникли великі борги перед постачальниками газу.

Суд констатував, що обов'язок скликати сесію не може грунтуватися на припущеннях, а має бути визначений конкретною законодавчою нормою.

Раніше прокуратура інкримінувала екссекретарю міської ради ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість).

У суді першої інстанції, обвинувачений вини не визнав, указавши, що обвинувальний акт є фактично розправою над ним за відмову взяти на місто борги приватного підприємства “Смілаенергоінвест” .

Тоді суд визнав Синьогуба невинуватим та виправдав у зв'язку з недоведеністю складу злочину.

Тепер апеляційна інстанція відхилила скарги прокурора та представника КП “Смілакомунтеплоенерго”.

Нагадаємо, взимку 2017 року Сміла потерпала від холоду, оскільки місто мало великі борги за газ. Ніхто не наважувався розпочати опалювальний сезон. У ситуацію довелося втрутитися тодішньому Президентові Петру Порошенку. Він наказав дати людям тепло під його відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-