Коронавірус на Прикарпатті: за тиждень кількість хворих зменшилась на чверть

Коронавірус на Прикарпатті: за тиждень кількість хворих зменшилась на чверть

Укрінформ
В Івано-Франківській області за тиждень захворюваність на коронавірус знизилась майже на 26%.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив директор обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, передає Укрінформ.  

«У нас реєструється зниження захворюваності (на коронавірус - ред.). За минулий тиждень зафіксовано 1291 випадок, за попередній – 1736 випадків. Це складає 25,6% зниження», - повідомив Савчук.

За його словами, зниження захворюваності на COVID-19 фіксують у Івано-Франківському, Калуському, Надвірнянському, Косівському та Верховинському районах.

Водночас, додав посадовець, в області на 20% є зниження захворюваності серед дітей.

Наразі COVID-лікарні на Прикарпатті завантажені на 40%. Найбільше хворих перебуває у обласній інфекційній лікарні (88% завантаженість), Тисменицькій міській лікарні, Коломийській інфекційній, Долинській та Галицькій медзакладах. У лікарнях перебувають лише 13 вакцинованих осіб.

"Вакцина рятує життя, хоча захворіти з нею можна", - зазначив Савчук.

Щодо вакцинації, то в області щеплення від коронавірусу отримали майже 30% дорослого населення та 2953 дітей. Додаткову дозу вакцини від COVID-19 отримали 67 осіб.

Відомо, що Івано-Франківська область перебуває у жовтій зоні епіднебезпеки.

Станом на 24 грудня за минулу добу в Івано-Франківській області зафіксовані 170 нових випадків коронавірусної хвороби, одужали 366 людей, 4 - померли. Одне щеплення від COVID-19 отримали понад 410 тисяч людей, ще більше 357-и тисяч – повністю вакциновані.

В Україні за минулу добу зафіксовано 6 647 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 519, медпрацівників – 107).  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-