На шахті «Новодружеська» восьмий день протестують гірники - вимагають зарплату

На шахті «Новодружеська» восьмий день протестують гірники - вимагають зарплату

Укрінформ
На шахті «Новодружеська» ДП «Лисичанськвугілля», де восьмий день триває акція протесту гірників, вночі відвантажено 5 вагонів вугілля.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Голова ППО Незалежної профспілки гірників України підприємства Едуард Всеволодський повідомляє, що сьогодні вночі за наказом (в.о.) гендиректора "Лисичанськвугілля" Юрія Ласікова було відвантажено 5 вагонів з вугіллям", - написав він.

Як повідомлялося, акція протесту гірників «Новодружеської» розпочалася 18 грудня, коли 12 прохідників відмовились підніматися на поверхню. Потім протест перейшов у формат наземної акції протесту.

Водночас на шахті «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» 15 гірників 17 грудня відмовилися підніматися на поверхню, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Згодом вони все ж таки залишили шахту, але продовжують протест.

Крім того, на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» 15 гірників розпочали підземний страйк 20 грудня. Шахтарі вимагають погашення 43 млн грн зарплатного боргу, який накопичився за 3 місяці. Один з учасників акції, голова профспілки шахти Дмитро Одінцов, оголосив голодування. Решта страйкувальників заявили про готовність розпочати голодування з наступного понеділка, якщо з ними не розрахуються до кінця року.

Кабінет Міністрів планує виділити з бюджету 300 млн грн на виплату заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств. Відповідне протокольне доручення 23 грудня було затверджено на засіданні уряду.

На початок грудня на державних вугільних шахтах заборгованість із виплати зарплати сягнула 2,34 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-