В.о. заступника міського голови Одеси звільнили під заставу - джерело

В.о. заступника міського голови Одеси звільнили під заставу - джерело

Укрінформ
Виконувача обов’язків заступника міського голови Одеси Олега Бриндака звільнили з СІЗО після того, як за нього була внесена застава у розмірі 24,9 млн грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело в Національному антикорупційному бюро.

"Підозрюваного Бриндака випустили з СІЗО – за нього внесли призначену Антикорсудом заставу 24,9 млн грн", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 6 жовтня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову і ряду посадовців та бізнесменів Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдали шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

4 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід щодо в.о. заступника міського голови – керуючого справами Одеської міськради Олега Бриндака у вигляді застави у розмірі 39 млн 967,2 тис. грн.

У грудні ВАКС зменшив розмір застави до 24,9 млн грн. Оскільки своєчасно заставу не внесли, суд обрав для підсудного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

НАБУ І САП кваліфікували дії підсудного за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

24 листопада внесли заставу розміром 30,2 млн грн за міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-