На Житомирщині підтвердили два випадки штаму Омікрон у жінок, які були в Італії

На Житомирщині підтвердили два випадки штаму Омікрон у жінок, які були в Італії

Укрінформ
На Житомирщині виявили два випадки інфікування штамом коронавірусу Омікрон у жінок, які повернулися з Італії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

«30 грудня вірусологічна лабораторія ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» підтвердила 2 випадки інфікування в м. Житомирі та м.Бердичеві штамом SARS-CoV-2 Омікрон шляхом виявлення мутацій, що характерні для даного штаму. З метою підтвердження отриманих результатів біоматеріал буде відправлений до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я для проведення повногеномного секвенування», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що штам Омікрон виявили у двох жінок віком 41 та 62 роки, які нещодавно повернувся з Італії. Обидві хворі не були щеплені від COVID-19.

Наразі фахівці проводять епідеміологічне розслідування цих випадків коронавірусу.

З початку пандемії на Житомирщині лабораторно підтверджено 140 236 випадків COVID-19, з яких 61 – за минулу добу, 134 600 людей одужали, 3 315 – померли.

За весь час пандемії в Україні підтверджено 3 660 620 випадків COVID-19, одужали 3 460 249. Водночас зафіксовано 95 690 летальних випадків.

Як повідомлялося, з 3 грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу Омікрон. Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібію, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-