Постраждалі та родичі загиблих у Косівській ЦРЛ найперше потребують психологічної допомоги - ОДА

Постраждалі та родичі загиблих у Косівській ЦРЛ найперше потребують психологічної допомоги - ОДА

Укрінформ
Постраждалі та родичі загиблих на пожежі у Косівській ЦРЛ найперше потребують психологічної допомоги.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, передає Укрінформ.

«Потерпілі медичні працівники, пацієнти лікарні, родичі загиблих потребують насамперед психологічної допомоги та підтримки. Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони здоров’я України та Івано-Франківська обласна державна адміністрація задекларували спільні дії щодо підтримки постраждалих громадян та членів сімей загиблих під час пожежі у комунальному некомерційному підприємстві «Косівська центральна районна лікарня», - повідомили у Івано-Франківській ОДА.

Тут зазначили, що витрати на лікування постраждалих медичних працівників буде забезпечено за рахунок Фонду соціального страхування.

Водночас прикарпатські посадовці обіцяють якомога швидше відновити роботу реанімаційного відділення Косівської ЦРЛ та оперативно надати лікувальним закладам Прикарпаття методичну допомогу для навчань персоналу у роботі з кисневим обладнанням при лікуванні COVID-19.

Як повідомляло агентство, 28 грудня близько 21 години у реанімаційній палаті Косівської ЦРЛ виникла пожежа. У вогні загинули троє людей, ще одна людина загинула від коронавірусної хвороби. Трьох постраждалих госпіталізували до Івано-Франківської ОКЛ. Усі вони – медики.

29 грудня у Івано-Франківській ОКЛ померла жінка, яка отримала 90% опіків тіла. Ще одну постраждалу транспортували до Київського опікового центру. Стан лікаря, який отримав 20% опіків тіла, залишається стабільним.

У ДСНС припускають, що причиною пожежі в реанімації Косівської районної лікарні в Івано-Франківській області могла стати запалена свічка у перенасиченому киснем приміщенні.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 270 ч.2 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

30 грудня в Івано-Франківській області оголосили днем жалоби за загиблими на пожежі у Косівській ЦРЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-