МОЗ та ДСНС ініціювали консультаційну підтримку лікарням щодо роботи з киснем

МОЗ та ДСНС ініціювали консультаційну підтримку лікарням щодо роботи з киснем

Укрінформ
Після пожежі в Косівській лікарні Івано-Франківської області Міністерство охорони здоров’я спільно з колегами з Державної служби надзвичайних ситуацій ініціювали навчання та консультаційну підтримку закладам охорони здоров’я щодо роботи з киснем.

Як передає Укрінформ із посиланням на МОЗ, про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час поїздки до Центральної районної лікарні міста Косів.

“Трагедія на Івано-Франківщині стала для всіх дуже дорогим уроком. Тепер ми мусимо бути впевнені, що такого не повториться, тому закликаю усіх медичних працівників долучатися до заходів, які буде проводити МОЗ та ДСНС, і постійно пам’ятати про правила протипожежної безпеки. Ми не можемо наражати на небезпеку людей, які приходять до нас за допомогою та лікуванням”, – наголосив він.

Комаріда висловив подяку керівництву області, колегам з Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області та медиками центральної районної лікарні міста Косів за оперативне реагування та роботу під час трагедії.

За даними МОЗ, на сьогодні Косівська лікарня працює у звичному режимі, окрім реанімаційного відділення, що постраждало внаслідок пожежі.

Усіх, хто потребує медичної допомоги в Косові, також приймають медзаклади Коломиї та Верховини.

“Від імені уряду приношу співчуття близьким людям загиблих та запевняю у готовності допомогти фінансово і надати психологічну підтримку”, - заявив Комаріда під час зустрічі із сім’ями загиблих унаслідок пожежі.

Як повідомляв Укрінформ, о 21:22 28 грудня в реанімаційній палаті Косівської центральної районної лікарні виникла пожежа. Через 20 хвилин рятувальники її локалізували, о 22:00 - ліквідували.

На місці пожежі в палаті були виявлені двоє загиблих пацієнтів. Троє хворих із сусідньої палати були врятовані.

Ще троє медиків - санітарка, медична сестра та лікар-анестезіолог - унаслідок пожежі отримали опіки різної важкості. Стан двох із них лікарі оцінювали як критичний. Згодом стало відомо про смерть однієї з постраждалих, яка отримала опіки 90% тіла.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, пожежа в лікарні спалахнула через те, що один із медпрацівників запалив у палаті реанімації заупокійну свічку після смерті від COVID-19 одного з пацієнтів.

У зв'язку із цим очільник МВС звернувся до керівників медичних установ з вимогою заборонити джерела відкритого вогню в реанімаційних відділеннях.

Також було прийняте рішення провести повний облік наявності відповідних протипожежних засобів у реанімаційних відділеннях районних лікарень по всій країні, позачергово перевірити, провести роз’яснювальну роботу, яка проводиться паралельно Міністерством охорони здоров’я та Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-