У Харкові демонтували «Стоунхендж» за 1,5 мільйона, який обурив соцмережі

У Харкові демонтували «Стоунхендж» за 1,5 мільйона, який обурив соцмережі

Відео
Укрінформ
В Індустріальному районі Харкова демонтували об'єкт із бетонних блоків «Скіфська спадщина», який викликав обурення в соцмережах. 

Цей факт підтвердили кореспондентові Укрінформу у пресслужбі міськради.

«Об’єкт знесли. Таке розпорядження, як раніше повідомлялося, дав міський голова Ігор Терехов», - зазначили в мерії.

Демонтаж комунальники провели вранці 4 січня. На місці працював бульдозер і кран. Демонтовані блоки вивезли вантажівкою.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року на засіданні Харківської міської ради було затверджено список 32-х переможців програми Громадського бюджету участі на 2021 рік, серед яких і «Скіфська спадщина» з бюджетом 1 482 680 грн. Автор проєкту Євген Кулик в описі назвав цей об’єкт з бетонних блоків виставково-освітнім, а метою встановлення - «підвищення якості життя харків'ян, підвищення культури і туристичної привабливості міста Харкова».

Проте, коли основні частини об’єкту розмістили на визначеному місці, користувачі соцмереж розкритикували проєкт. Сірі блоки одразу ж назвали «харківським Стоунхенджем». Міський голова Ігор Терехов у відповідь на критику через невдалу реалізацію заявив, що, за його даними, людину, яка підписала документи про встановлення об’єкта, звільнили. Мер зазначив, що місце облаштують, коли зрозуміють, що там можна зробити, щоб це дійсно мало гарний вигляд і подобалося людям.

Автор проєкту Євген Кулик у спілкуванні зі ЗМІ заявив, що «Скіфська спадщина» ще була не завершена і після всіх робіт виглядала б краще.

«Скіфська спадщина» - один із проєктів-переможців міської цільової програми «Громадський бюджет міста Харкова на 2021 рік». Жителі міста самі обрали його шляхом голосування за описом, поданим на сайті.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-