На Харківщині близько 10 тисяч медиків не вакцинувалися від COVID-19

На Харківщині близько 10 тисяч медиків не вакцинувалися від COVID-19

Укрінформ
На Харківщині досі не вакцинувалися від коронавірусної хвороби близько 10 тисяч медичних працівників.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив директор департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Максим Хаустов, передає кореспондент Укрінформу.

«Загальна кількість медичних працівників в області – приблизно 52 тисячі. Отримали одну дозу – 7 604 особи. Отримали дві дози 34 044 особи, це приблизно 65%. Якщо казати загалом, щеплено приблизно 80% від загальної кількості працівників», - повідомив Хаустов.

Він зауважив, що департамент очікує, що до кінця січня показник вакцинації медиків все ж сягне 99% - інакше працівників доведеться відсторонювати.

«Це негативний буде приклад, коли ми лікарів будемо відстороняти від роботи. Ми маємо зробити все для того, щоб досягти принаймні 99% вакцинації саме медичних працівників. Для мене незрозуміло, коли лікарі, які мають бути прикладом для всіх, а ми не можемо організувати їх вакцинацію. Я переконаний, що питання не в якихось думках проти вакцини», — сказав голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Загалом, за даними Хаустова, на Харківщині вакцинувалося двома дозами 44% від усього дорослого населення.

Як повідомляв Укрінформ, із 31 січня вступає в силу постанова Кабінету Міністрів щодо відсторонення усіх медичних працівників від роботи, якщо вони не мають щеплення від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-