У Харкові пройшов щорічний «Вертеп-фест»

У Харкові пройшов щорічний «Вертеп-фест»

Фото
Укрінформ
У Харкові відбувся щорічний всеукраїнський фестиваль вертепів і колядок «Вертеп-фест» із яскравою ходою в центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники святкової ходи зібралися на площі Конституції та рушили вулицею Сумською. Попереду колони грав оркестр духових інструментів військової частини №3017, а святково вбрані колективи виконували різні колядки. На східцях Театру опери та балету святкову ходу зустрів ще один оркестр – Національної академії Нацгвардії України. Там всі разом виконали колядку «Нова радість стала», у цей самий час за традицією до цього виконання долучилися учасники з різних куточків України та з-за кордону.

«Вертеп-фест» у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Після цього ще дві години тривали виступи колективів. А до самого вечора у різних локаціях також можна було почути колядки – в торговельно-розважальних центрах, дитячих будинках, у військовому шпиталі.

Читайте також: Студенти зі Львова показують вертепи у прифронтових містах Донеччини

«Зараз в це важко повірити, але народження фестивалю супроводжувалося великими сумнівами, чи «прийме» його Харків, а вже сьогодні місто не уявляє себе без колядок і вертепів в різдвяні свята: по місту ходить багато колядників, відбуваються різдвяні вертепи. Саме відродження традиції колядування і вертепування на Харківщині і є метою «Вертеп-фесту» від самого його створення», - зазначає координаторка заходу Олена Рофе-Бекетова.

Цього року фестиваль відбувся вшосте. Всі учасники надали організаторам сертифікати про вакцинацію від коронавірусу або негативні результати ПЦР-тесту.

Як повідомлялося, торік через карантинні обмеження фестиваль пройшов в онлайн-форматі.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-