ДБР прийшло з обшуками до Чернігівської міськради під час сесії

ДБР прийшло з обшуками до Чернігівської міськради під час сесії

Укрінформ
У Чернігівській міськраді, де 27 січня проходить сесія, Державне бюро розслідувань проводить обшук.

Про це на пленарному засіданні 16-ї сесії міськради VIII скликання повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі у приміщенні міської ради відбувається обшук ДБР. Ми сприяємо, документи надаємо. Ми дуже хвилюємося, щоб під час обшуку нам нічого не підкинули", - сказав мер.

Атрошенко вкотре заявив, що вважає обшуки політичним тиском і політичним переслідуванням.

Як раніше повідомляло агентство, обшуки в управліннях міської ради та фірмах-підрядниках у Чернігові тривають з 28 жовтня 2021 року. Посадовців звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем, привласненні майна, завищенні вартості будівельних матеріалів і робіт під час проведення ремонтів та будівництва об’єктів соціальної інфраструктури, використанні корупційної схеми при ремонті доріг. За словами мера, лише у грудні на підприємствах Чернігова відбулося 55 обшуків, тоді як за шість попередніх років лише 11.

Читайте також: На Прикарпатті затримали директора лісгоспу, який на авто збив дитину і втік - ДБР

Підвищену увагу правоохоронців до міста Атрошенко пояснює політичним переслідуванням мера, який критикує дії центральної влади, та намаганням усунути його від виборчого процесу в 206 окрузі.

Фото з сайту Wikimapia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-