Солдати знущалися із нацгвардійця-стрілка і вважали «стукачем» - депутатка

Солдати знущалися із нацгвардійця-стрілка і вважали «стукачем» - депутатка

Укрінформ
Ймовірною причиною жахливої трагедії у Дніпрі могла бути помста. Адже кілька місяців тому Артемій Рябчук запобіг бійці між військовими, після чого його назвали "стукачем" та знущались.

Про це повідомила народний депутат ВР, член партії "Слуга народу" Юлія Яцик у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Попередня інформація по нацгвардійцю. Два місяці тому він попередив бійку між солдатами. Повідомив керівництву. Останні не вжили жодних заходів, визнали його "стукачем" та почали з нього знущатися. Він спеціально чекав 2 місяці, щоб отримати автомат та помститись. Про вчинене не шкодує", - йдеться у дописі.

Вона також додала, що в жодному разі не виправдовує поведінку нацгвардійця. Однак, невжиття керівництвом жодних заходів реагування на цю подію може бути підставою для притягнення до відповідальності й інших службових осіб.

Читайте також: «Дніпровський стрілок» розповів поліції, як вчинив злочин

Яцик висловила співчуття рідним загиблих та сказала, що "це справжній шок для всієї країни".

Як відомо, сьогодні близько 4 години ранку до Дніпровського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, з невідомих причин солдат-строковик розстріляв з автомата Калашникова караул військовослужбовців Нацгвардії, після чого зі зброєю втік.

В результаті інциденту - 5 загиблих та 5 поранених, серед них жінка-військовослужбовець.

Читайте також: Поліція показала, як затримували нацгвардійця Рябчука

Стрілка затримано. Ним виявився Рябчук Артемій Юрійович, 2001 року народження. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Також Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-