Мінцифри запускає спільноту для регіональних лідерів – Smart Regions

Мінцифри запускає спільноту для регіональних лідерів – Smart Regions

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації запускає проєкт Smart Regions Community – спільноту для лідерів цифрової трансформації в регіонах.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації

«Міністерство цифрової трансформації оновлює майданчики та концепції для обміну досвідом цифрових трансформацій у регіонах Smart City Club і запускає спільноту Smart Regions Сommunity», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова спільнота призначена для координації цифрової трансформації в регіонах та громадах, обміну досвідом, розв'язання проблемних питань, презентації цифрових продуктів та розвитку компетенцій.

Діяльність Smart Regions Community реалізовуватиметься в кількох форматах:

  • рада Smart region. Її учасники - відповідальні за диджиталізацію (CDTO) обласних держадміністрацій, технологічні лідери великих міст і громад, керівники проєктних офісів, неурядові організації та бізнес, національні та міжнародні експерти.
  • рада Smart city. Її членами повинні стати CDTO міст, активісти цифровізації громад великих міст.
  • рада Smart hromada. Її учасники - CDTO громад, активісти цифровізації малих та середніх громад, які мають найбільш успішні цифрові кейси.

Крім того, запускається Smart Communications Club — неформальні зустрічі комунікаційних менеджерів ОДА, місцевих рад і громадських організацій задля підвищення професійних стандартів, обміну досвідом та навчання.

«Для створення потужної екосистеми цифрової економіки України необхідна консолідація зусиль стейкхолдерів на місцевому рівні — місцевих влад, громадянського суспільства, бізнесу. Також лідери цифрових трансформацій у регіонах мають бути на одній хвилі з Мінцифрою. У цьому контексті Smart Regions Сommunity стане додатковим елементом системи цифрової трансформації регіонів, що дозволить швидко й ефективно впроваджувати зміни на місцях», – переконана заступник глави Мінцифри Валерія Іонан.

Читайте також: Міжнародним хакерам не вдалося знайти критичних уразливостей у «Дії» - Федоров

Водночас, відомство розглядає цифрову трансформацію регіонів як один з пріоритетних напрямів: «Цифрова трансформація регіонів — один з основних напрямів Мінцифри та важлива складова трансформації України. Мінцифра зацікавлена в пришвидшенні темпів цифрових трансформацій у містах, селах, громадах, а також прагне, щоб про цифрові перемоги регіонів знала вся країна».

Як повідомляв Укрінформ, у січні Міністерство цифрової трансформації України спільно зі школою розвитку мислення cowo.guru та за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP провело перше в цьому році навчання для CDTO обласних державних адміністрацій.

Фото: Мінцифри 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-