Полтавщина відправила уже 200 тонн гуманітарної допомоги на Харківщину та Сумщину

Полтавщина відправила уже 200 тонн гуманітарної допомоги на Харківщину та Сумщину

Укрінформ
Із Полтавської області вже відправили 200 тонн гуманітарної допомоги на Харківщину та Сумщину. Також формують ще один гуманітарний конвой вагою близько 100 тонн, який відправлять до Сумської області.

Про це під час відеозвернення у Фейсбуці розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, передає Укрінформ.

«На території Полтавської області активно працює штаб гуманітарної допомоги. Ми вже відправили близько 200 тонн допомоги на Харківщину та Сумщину. Сьогодні плануємо сформувати ще один гуманітарний конвой на Сумщину вагою близько 100 тонн. Це вода, продукти харчування, засоби гігієни та одяг»,– сказав Лунін.

Він зазначив, що на територію Полтавської області продовжують прибувати біженці із Харкова та Сумщини. Їх офіційно зафіксували уже близько 3,5 тис. Керівник військової адміністрації звернувся до громадян із проханням допомагати біженцям у розміщення та їжею.

Також Лунін зазначив, що супермаркети оновлюють мережу своїх логістичних ланцюгів постачання, переукладають угоди з постачальниками продуктів. Протягом двох днів постачання товарів буде налагоджено.

Водночас він розповів, що минула ніч на Полтавщині пройшла спокійно, без бойових зіткнень. На межі Полтавської та Сумської областей формуються колони ворожої техніки. Але наші військові про це знають і тримають ситуацію на контролі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-