Україна оголошує режим тиші для гуманітарного коридору з Сум до Полтави

Україна оголошує режим тиші для гуманітарного коридору з Сум до Полтави

Укрінформ
Сьогодні має запрацювати гуманітарний коридор для міста Суми для евакуації людей за маршрутом: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні (8 березня – ред.) має запрацювати гуманітарний коридор для міста Суми. Цей факт офіційно погоджений міністерством оборони росії у відповідному листі до Міжнародного комітету Червоного Хреста. Тобто документальне підтвердження має і Червоний Хрест, і ми як сторона, з якою погоджувалося відкриття гуманітарного коридору», – сказала Верещук.

Вона додала, що Україна оголошує режим тиші для вивезення людей.

«Українська сторона повністю готова забезпечити увесь шлях за погодженим маршрутом. Ми поінформували про нашу готовність як Червоний Хрест, так і російську сторону. Домовлено про початок режиму тиші за маршрутом о 9 годині за київським часом. Ми оголошуємо про початок режиму тиші. Часові рамки роботи гуманітарного коридору - з 9 до 21 години», - сказала Верещук.

Урядовець уточнила, що реальне припинення вогню в межах маршруту гуманітарного коридору стане основою для оповіщення населення про можливість евакуюватися.

За її словами, домовлено, що о 10 годині ранку перша колона має розпочати рух з міста Суми. Услід за колоною рухатиметься цивільне населення на власному автотранспорті.

Вона поінформувала, що маршрут гуманітарного коридору для евакуації людей один: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

Міністр наголосила, що жодні інші маршрути не погоджувалися.

Як повідомлялося, у Сумах внаслідок авіаудару агресора по житловому сектору 7 березня загинули 9 людей, з яких 2 дитини.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-