Сьогодні планують евакуювати людей з Енергодара до Запоріжжя

Сьогодні планують евакуювати людей з Енергодара до Запоріжжя

Укрінформ
Сьогодні, 9 березня, під егідою Червоного Хреста організовується гуманітарний коридор від Запоріжжя до Енергодара, та "зелений" - для евакуації населення - до міста Запоріжжя.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

“Увага! Терміново! Всім мешканцям Енергодара, сусіднім селам Василівського, Кам’янко-Дніпровського, В.Білозерського районів! Сьогодні, 9 березня, під егідою Червоного Хреста організовується гуманітарний коридор із Запоріжжя до Енергодару, та зелений - для евакуації населення до міста Запоріжжя”, - йдеться у дописі Орлова.

За його словами, з 9 години оголошено режим припинення вогню. Орієнтовно з 12.00 до 13.00 в Енергодар буде доставлено інсулін, деякі медикаменти та сухі продукти для подальшої організації безкоштовних соціальних їдалень в школах та підтримки найбільш незахищених категорій населення.

На зворотному шляху автобуси будуть забирати мирних жителів, охочиї виїхати з Енергодара.

“Погоджено також можливість сформувати колону з особистого транспорту, якій дозволено йти услід за автобусами. Всі автобуси та особистий транспорт повинні мати маркування у правому верхньому куті лобового скла у вигляді червоного хреста! Подбайте про це заздалегідь”, - попередив Орлов.

Місце збору громадян для евакуації - ділянка дороги на вулиці Курчатова, від «червоного» будинку до набережної в бік прогулянкового каналу. Збір мешканців міста та жителів сусідніх сіл орієнтовно з 12.00 до 13.00. З собою обов’язково мати документи.

Вночі 4 березня російські військові взяли під контроль Запорізьку атомну електростанцію в Енергодарі. Станцію штурмувала колона ворожої техніки, в складі якої було близько 100 одиниць.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-