Темп наступу рф на Запорізькому напрямку знизився через брак пального і боєприпасів

Темп наступу рф на Запорізькому напрямку знизився через брак пального і боєприпасів

Укрінформ
Підрозділи російських загарбників знизили темпи наступу на Запорізькому напрямку, оскільки мають проблеми зі своєчасним поповненням запасів пального та боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Командування південного угруповання військ.

«Триває двадцять друга доба героїчного протистояння підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку й українського народу російському воєнному вторгненню. Сили оборони Запорізького краю продовжують завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається закріпитися та утримувати оборону захоплених рубежів. Варто зазначити, що російські окупанти знизили темпи наступу на Запорізькому напрямку. Вони мають проблеми зі своєчасним поповненням запасів палива та боєприпасів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що особовий склад окупаційних військ переважно складають молоді строковики, які наразі виснажені.

Разом з тим ворог продовжує наносити систематичні вогневі удари із артилерії 152-го, 122-го калібрів. Найчастіше окупанти застосовують міномети 120-го та 82-го калібрів. Українські підрозділів продовжують наносити вогневе ураження по противнику, тож непрохані гості не будуть спокійно спати на українській землі.

На даний час керівництво Запорізької обласної військової адміністрації приділяє увагу евакуації в безпечні регіони країни жителів окупованих населених пунктів Запорізького краю та доставці гуманітарної допомоги.

Відтак протягом двох діб було реалізовано евакуацію цивільного населення - 9633 людей, серед яких 772 дитини, - на 2879 автомобілях.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-