У Маріуполі під руїнами драмтеатру було понад 1000 людей - не дістали ще й половини

У Маріуполі під руїнами драмтеатру було понад 1000 людей - не дістали ще й половини

Укрінформ
У Маріуполі з-під руїн драматичного театру не дістали навіть половину людей, які могли би перебувати там у бомбосховищі.

Як передає Укрінформ, про це представник полку «Азов» Владислав Соболевський повідомив під час прямого включення на телемарафоні UAразом. Полк наразі боронить заблокований ворогом Маріуполь.

«Там більше (у бомбосховищі під руїнами драмтеатру – ред.) тисячі людей знаходилося до моменту обстрілу. І зараз не дістали навіть половину людей, які там могли би знаходитися», – сказав Соболевський.

Він додав, що люди, яких витягли з-під завалів сьогодні, перебувають в тяжких умовах.

«Уявіть собі, ми зараз радіємо тому, що дістали 130 людей з-під завалу, але вони вже більше доби проводять не в найкращих умовах. Це було бомбосховище, а тепер це бомбосховище, засипане уламками. Там немає достатньої кількості води, медикаментів, не говорячи вже про їжу», – пояснив військовий.

Як повідомлялося, російські загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

16 березня внаслідок ворожого бомбардування у Маріуполі було знищено драматичний театр та будівлю басейну «Нептун». У цих місцях від постійних обстрілів ховалися сотні людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Незважаючи на безперервні обстріли, наскільки це можливо, тривав розбір завалів, бо бомбосховище під театром витримало ворожий авіаудар.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-