На Київщині йдуть бої в Бучанському районі і вздовж Житомирської траси

На Київщині йдуть бої в Бучанському районі і вздовж Житомирської траси

Укрінформ
У Бучанському районі Київської області та в населених пунктах вздовж Житомирської траси ведуться періодичні бої. У Броварському районі спостерігається присутність ворожої техніки.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"На території Білоцерківського району обстрілів сьогодні не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах. До громад району надходить гуманітарна допомога. Продовжено дистанційний навчальний процес у всіх закладах освіти району. Сільськогосподарські підприємства готові до проведення весняно-польових робіт", - зазначається в повідомленні.

У Бориспільському районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Обстрілів не зафіксовано. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській міських, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській сільських ОТГ контрольована.

В Бучанському районі та в населених пунктах уздовж Житомирської траси ведуться періодичні бої.

"Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмитрівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога. Багато сіл в окупації, що наближає гуманітарну катастрофу. У населення не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. Продовжується викрадення автомобілів та особистого майна мирного населення окупантами. У мирних жителів віднімають телефони, одяг, продукти. Ворог намагається перегрупуватися та закріпитися, активно окопується", - йдеться у повідомленні.

В Пісківській територіальній громаді внаслідок авіабомбування зруйновано чотири будинки.

Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади - під контролем місцевих органів влади.

У Броварському районі, в населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад спостерігається присутність ворожої техніки.

"У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Періодично чутно постріли. Ситуація в цій частині району залишається напруженою", - зазначили в ОВА.

Ситуація в Березанській, Броварській міських, Згурівській селищній та Зазимській сільській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

Ситуація у Вишгородському районі залишається напружена, але контрольована.

"В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. О 17:00 в селі Старі Петрівці відбувся артилерійський обстріл по одному з підприємств. Зруйновано господарські приміщення та приватний будинок. Інформація про жертви уточнюється. На протязі дня ворог вів мінометний обстріл території біля села Нові Петрівці, жертв та руйнувань немає. Славутич залишається повністю ізольований. В одній з громад району розпочався дистанційний навчальний процес", - зазначили в ОВА.

Уся територія Обухівського району перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано

У Фастівському районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На частині АЗС відсутнє пальне. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. Лікарні приймають поранених. У восьми громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання.

"В усіх районах продовжується робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами", - наголосили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 21 березня російські загарбники близько 30 разів обстріляли цивільну інфраструктуру на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-