Завдяки гумкоридору на Луганщині сьогодні евакуювали близько 700 людей

Завдяки гумкоридору на Луганщині сьогодні евакуювали близько 700 людей

Фото
Укрінформ
На Луганщині в середу, 23 березня, завдяки гуманітарному коридору близько 700 мирних людей було евакуйовано, в область завезено 60 тонн гуманітарної допомоги.

 Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Гумкоридор: близько 700 мешканців евакуйовано, 60 тонн гуманітарки завезено. «Режим тиші» сьогодні погодили з Сєверодонецька, Лисичанська, Рубіжного та Гірської громади (зокрема Нижнє)», - написав очільник області.

Він зазначив, що також вдалося організувати евакуацію з Кремінної, звідти вивезли 55 людей. З Попасної, на жаль, не вийшло сьогодні евакуювати людей. У підсумку вдалося вивезти 100 осіб з Рубіжного, з Сєверодонецька - 284, з Лисичанська - 160.

Також під щільними обстрілами окупанта вдалося вивезти 73 людини з Гірської громади (зокрема з Нижнього та Світличного).

«Під час евакуації було здійснено обстріл інтернату у смт. Нижнє, пошкоджено автобус. Постраждалих немає. Не вдалося евакуювати 60 осіб, які знаходяться у підвалі», - констатував Гайдай.

Він додав, що евакуйовані люди вже в потязі на Донеччину, декого одразу автобусами відправили до донецької залізниці, далі - Захід країни.

Крім того, в середу змогли завезти на Луганщину 60 тонн гуманітарної допомоги: харчі, ліки, засоби гігієни.

«Все буде Україна!», - наголосив керівник ОВА.

З 24 лютого розпочався новий етап російсько-української війни. Російські війська в Україні обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-