Евакуація з Маріуполя «застрягла» в заторі - загарбники тримають людей на блокпостах

Евакуація з Маріуполя «застрягла» в заторі - загарбники тримають людей на блокпостах

Відео
Укрінформ
Автівки біженців з Маріуполя потрапили у багатокілометровий затор поблизу Василівки через поглиблений їх огляд російським агресором на блокпостах. У цих заторах - і карети швидких із пораненими дітьми на борту.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Поблизу Василівки окупанти створили багатокілометровий затор. У ньому - автівки біженців із Маріуполя та евакуаційні автобуси, які вивозять людей із Бердянська до Запоріжжя. У черзі стоять і карети швидких із пораненими дітьми на борту. Окупанти роблять поглиблений огляд тих, хто перетинає їхній блокпост, і створюють перешкоди для швидкого руху колони», - написав очільник області.

Він зазначив, що українська сторона веде непрості переговори з представниками рф стосовно необхідності якнайшвидше нормалізувати пропуск наших громадян у бік Запоріжжя.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що в Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно і становить понад три тисячі людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-