Із тергромад Житомирщини, які потерпають від обстрілів, евакуювали до 70% жителів

Із тергромад Житомирщини, які потерпають від обстрілів, евакуювали до 70% жителів

Укрінформ
Із територіальних громад Житомирської області, які найбільше потерпають від обстрілів із боку російських військ, евакуювалися до 70% жителів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Ми організовували евакуаційні маршрути і багато людей із прифронтових районів виїхали. З Малина до 70% людей виїхали в більш безпечні місця. За попередніми оцінками, з різних громад області виїхали від 40 до 70% людей. В основному це Житомир, Житомирський та Коростенський райони у залежності від того, наскільки далеко громади розташовані від лінії розмежування. Водночас, за словами міського голови Новограда-Волинського, туди навпаки приїхало багато людей, які у мирний час звідти виїхали до столиці або інших областей, і вони вже навіть знайшли роботу у нас. Як приклад, фабрика «Lesya» під час війни взяла на роботу понад пів сотні таких людей», - сказав Бунечко.

За його словами, у чотирьох селах Народицької громади, що захопили російські війська, залишилося близько 20 людей, які відмовилися звідти евакуюватися. Більшість із них – це люди пенсійного віку, які не захотіли кидати свої домівки.

Голова ОВА додав, що територіальні громади на півночі Житомирщини, які зараз потерпають від обстрілів військ рф, наразі забезпечені всім необхідним, туди передають допомогу і гуманітарної катастрофи там немає.

24 лютого за вказівкою президента росії путіна розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-