До Запоріжжя прибули близько 2 000 жителів Мелітополя, їхали навіть у кузовах вантажівок

До Запоріжжя прибули близько 2 000 жителів Мелітополя, їхали навіть у кузовах вантажівок

Відео
Укрінформ
З Мелітополя до Запоріжжя прибула колона автобусів та три вантажних фури, в яких з окупованого міста виїхали близько 2 000 осіб.

Про це журналістам повідомив начальник Мелітопольської районної військової адміністрації Ігор Судаков, повідомляє з місця зустрічі кореспондент Укрінформу.

З міста вдалося вивезти близько 2000 мелітопольців. "Це 6 автобусів, три фури. Люди вимушені були сідати навіть у кузов вантажних автомобілів, щоб покинути місто", - сказав Судаков.

Колона їхала близько 12 годин, хоча відстань між Запоріжжям та Мелітополем всього 100 км. Колону довго не пропускали на російському блокпості у Василівці.

Вивезти мелітопольців вдалося з третьої спроби.

"Туди ми направили гумконвой ще у вівторок з необхідними медикаментами, продуктами харчування, речами першої необхідності. Перший день не вдалось проїхати, бо окупанти не пропускали на своїх блокпостах. Другий день - довелось взагалі ночувати в посадці, на третій день - вдалось добратися до міста. Зранку розвантажили гуманітарну допомогу і розпочали евакуацію людей", - сказав він.

За словами посадовця, на жаль організовано скласти списки людей, які виїхали, було неможливо. Ті, хто прийшов на місце евакуації, зареєструвалися на місці. Вже зараз влада готується до наступної евакуації.

"Останні 7 років з родиною жив у Мелітополі. Працював спочатку реабілітологом в одному з центрів, а потом психологом. Вирішили, що більше не можемо лишатись в місті. Їхали в фурі, іншої можливості не було. Дружина з 3-річною дитиною їхали в кабіні, в кузові нас було 46 людей", - розповів Максим, один з евакуйованих, передає кореспондент Укрінформу.

У фурах, в яких приїхали люди, вчора в Мелітополь відвели гуманітарну допомогу. Але її одразу привласнили окупанти. Водії вантажівок говорять, що людей в кузовах перевозили вперше.

Мешканці Мелітополя розповідають, що в місті майже не було мобільного зв’язку, тож дізнатися інформацію щодо евакуації було дуже важко. Тож, люди щодня приходили на раніше заявлене владою місце зборів.

Як повідомляв Укрінформ, разом з колоною з Мелітополя до Запоріжжя прибули автобуси з Бердянська, а також приватні автомобілі. З Мелітополя сьогодні евакуйовано близько 2000 людей, частину з них довелося везти у кузовах вантажівок.

Фото: Vadim Novikov/1ua.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-