На Сумщину зайшла велика колона техніки рф, загарбники тероризують місцевих

На Сумщину зайшла велика колона техніки рф, загарбники тероризують місцевих

Укрінформ
У Конотопський район Сумщини з території росії зайшла велика колона техніки, по всій області загарбники продовжують обстрілювати і вбивати мирних жителів.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Сумської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Конотопський район: велика кількість ворожих військ зайшла з території росії", - йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що через умовний "коридор" відбувається постійний рух військової техніки з Київської та Чернігівської областей у зворотньому напрямку на росію.

При цьому загарбники дуже бояться місцевих жителів і наших військових, тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з’являються біля цієї техніки або вздовж руху колон.

В ОВА також інформують про терор, який чинять війська рф щодо мирних жителів.

Так, у Бурині війська рф вчора обстріляли житлові будинки. В одного чоловіка вогнепальне наскрізне поранення. Його доправили до лікарні та надають медичну допомогу.

Також у Бурині орки обстріляли цивільну машину з людьми. Двох місцевих із вогнепальними пораненнями вчора зранку передали медикам.

Позавчора до лікарні району доправили місцевого жителя, який потрапив під ворожий обстріл у селищі Дубов’язівка. Учора, 1 квітня, чоловік помер.

У Шосткинському районі, між Білопіллям та Путивлем ввечері 31 березня військові рф затримали цивільну машину з жителями Шосткинського району. Відомо, що в людей забрали телефони та обіцяли дати їм місце для ночівлі. Після цього зв’язок із затриманими зник. Станом на вчора, 1 квітня, їх місце перебування невідоме, телефони вимкнені.

У Сумському районі вороги вели хаотичний вогонь по с. Басівка. Пошкоджені нежитлові приміщення.

Учора стало відомо, що до російського полону потрапив військовий Збройних Сил України із Сумщини. Протягом довгого часу хлопець не виходив на зв’язок із рідними, а вчора його матері надійшло відео у вайбері, що сина захопили в полон.

В ОВА також нагадали, що ще два дні тому було оголошено про небезпеку пересуватися цивільному населенню у Конотопському районі й північній частині Роменського.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-