Тростянець після окупації: зруйновані будинки, лікарня та вокзал

Тростянець після окупації: зруйновані будинки, лікарня та вокзал

Фото
Укрінформ
Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький показав фото наслідків окупації Тростянця: зруйнований вокзал та площа, згоріла п'ятиповерхівка, лікарня та музей.

Фото руйнувань міста Тростянець, що майже місяць перебувало під окупацією росіян, він оприлюднив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"П’ятиповерхівка навпроти залізничного вокзалу вигоріла повністю, адже, як розповів один із мешканців, російські окупанти прицільно били по цьому будинку з кулеметів. Їхня ціль була − спалити людей у будинку", - сказав Живицький.

Він зазначив, що цей та інші будинки мають бути відновлені. Фахівці-архітектори будуть обстежувати ці будівлі та нададуть висновки і рекомендації.

Поки ж у Тростянці працюють над відновленням об’єктів інфраструктури.

Робота по відновленню Сумщини триває / Фото: Дмитро Живицький

"Вже у частині міста є електроенергія. Цілодобово працюють електрики, газовики, комунальні служби. Робимо все необхідне, щоб люди були з теплом, світлом, газом, водою. <...> Ми обов’язково відбудуємо зруйновані орками міста та села і вже активно над цим працюємо!" - написав очільник ОВА.

Як повідомлялося, 20-тисячне місто Тростянець на Сумщині з 2 березня перебувало під контролем загарбників, звідси російські військові вели обстріли по Сумах та Охтирці. ЗСУ звільнили Тростянець 26 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-