Нова евакуаційна колона вже виїхала із Запоріжжя до Бердянська за маріупольцями

Нова евакуаційна колона вже виїхала із Запоріжжя до Бердянська за маріупольцями

Укрінформ
Нова евакуаційна колона із 12 автобусів вже виїхала із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати мирних мешканців із заблокованого Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Продовжуємо рятувати маріупольців. Нова евакуаційна колона вже виїхала із Запоріжжя до Бердянська. Усього 12 автобусів у супроводі ДСНС, які сьогодні мають доїхати до місця збору людей. Інформація про початок евакуації буде розміщена додатково, слідкуйте за новинами», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що усього станом на 8 квітня евакуйовано із Бердянська до Запоріжжя більше 94 тисяч маріупольців. Там подякували всім, хто допомагає рятувати людей, особливо водіям автобусів, які, незважаючи на всі складнощі, продовжують свою місію і рятують життя маріупольців.

Маріупольській міській голова Вадим Бойченко підкреслив, що порятунок людей – це головне завдання для влади.

Читайте також: Із обстрілюваної Авдіївки триває евакуація у Дніпро, Полтаву, Чернівці та Чоп

«Не дивлячись на складнощі, ми продовжуємо формувати евакуаційні колони, які забирають маріупольців із Бердянська до Запоріжжя. Але наша ключова мета – це повна евакуація Маріуполя. Сьогодні це питання обговорюється Президентом України на міжнародному рівні. Вірю, що за підтримки світової спільноти ми зможемо врятувати маріупольців, які ще перебувають у місті. Це більше 100 тисяч людей. Разом рятуємо, разом до перемоги!», - заявив мер.

Читайте також: Сьогодні працюватимуть 10 гуманітарних коридорів у трьох областях

Як повідомлялося, у заблокованому російськими загарбниками Маріуполі наразі перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-