На Дніпропетровщині затримали священника московського патріархату за співпрацю з рф

На Дніпропетровщині затримали священника московського патріархату за співпрацю з рф

Укрінформ
На Дніпропетровщині на співпраці з країною-агресором рф викрито священнослужителя Української православної церкви московського патріархату. Йому обрано запобіжний захід.

Про це у Телеграмі повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

“За даними слідства, починаючи з 24 лютого 2022 року, після вторгнення збройних сил російської федерації на територію України, священнослужитель під час молитовних богослужінь перед своєю паствою та відвідувачами підтримував позицію патріарха російської православної церкви Кирила та дії окупаційної влади рф, виправдовував військове вторгнення агресора у нашу державу”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Хмельниччині ще одна парафія «московського патріархату» перейшла до ПЦУ

Також настоятель храму заохочував прихожан надавати допомогу збройним силам рф.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури настоятелю храму однієї з єпархій Української православної церкви московського патріархату на Дніпропетровщині повідомлено про підозру за фактом пособництва у плануванні, розв'язуванні та веденні агресивної війни та дій, спрямованих на розпалювання національної та релігійної ворожнечі та ненависті (ч. 2 ст. 27 ч. 2. ст. 437, ч. 1 ст. 161 КК України).

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та документацію про підтримку агресора.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, Синод Православної церкви України закликав духовенство і релігійні громади, які перебувають в юрисдикції московського патріархату, увійти в канонічне єднання з ПЦУ.

За словами предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія, станом на кінець березня 2022 року понад 50 громад в Україні перейшли до ПЦУ, близько 100 перебувають у процесі переходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-