рашисти влаштували терор у селах на Харківщині

рашисти влаштували терор у селах на Харківщині

Укрінформ
російські загарбники влаштували терор у селах поблизу смт Шевченкове у Харківській області.

Про це повідомляє в Телеграмі "Суспільне" з посиланням на інформацію від місцевих мешканців, передає Укрінформ.

"У селі Первомайському поблизу смт Шевченкове (за 4 км від цього селища – ред.) окупанти грабують будинки, обшукують місцевих чоловіків, роздягають та б'ють, відбирають телефони, повідомило джерело серед жителів громади. За словами співрозмовника, з хати жінки з інвалідністю винесли усе цінне майно", – повідомляють журналісти.

Сусідня Борівщина також тимчасово захоплена. В соціальних мережах люди повідомляють, що російські військові заселяються в будинки, які залишили мешканці.

У сусідньому Куп’янську, за інформацією місцевих жителів у соцмережах, російські війська більше тижня глушать мобільний зв’язок. Виїхати з цих громад, як і з інших тимчасово захоплених районів, жителям не дозволяють.

Читайте також: На захоплених територіях Харківщини рашисти поширюють газету з фейками

Як повідомляв Укрінформ, найскладніша ситуація на Харківщині – на Ізюмському-Барвінківському напрямку, там тривають бої, війська рф також перебувають у Вовчанську, Куп’янську, Балаклії, Великому Бурлуку, Шевченковому, Двурічній, Боровій.

У Харкові упродовж дня 13 квітня інтенсивні артилерійські удари фіксували на Північній Салтівці, 602-му мікрорайоні, ХТЗ, селищі Жуковського. Внаслідок обстрілів з боку російських загарбників загинули четверо людей, десять дістали поранення.

Читайте також: На Харківщині за добу - 53 ворожі обстріли, загинули семеро людей

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-