Оглянули майже 270 тіл загиблих: в Ірпені завершили документувати воєнні злочини рф

Оглянули майже 270 тіл загиблих: в Ірпені завершили документувати воєнні злочини рф

Укрінформ
Спеціальна група слідчих Нацполіції завершила документувати російські воєнні злочини в Ірпені на Київщині.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелеєв.

“На базі центрального апарату Національної поліції створено спеціальну групу з документування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту на території України. Основні завдання цієї групи — документування і розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, збір доказів убивств, пограбувань, згвалтувань та інших особливо тяжких злочинів”, - сказав він.

За словами посадовця, зібрані цією слідчою групою докази будуть використані в міжнародних судових інстанціях.

Читайте також: Авіабомби, залишки «Іскандера» та міни - результат першого етапу розмінування в Ірпені

Крім того, слідчі Нацполіції працюють над встановленням майна росіян, відповідно до закону “Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів”, який парламент ухвалив на початку березня поточного року.

Пантелеєв розповів, що фахівці Нацполіції 17 квітня закінчили документувати воєнні злочини в місті Ірпінь на Київщині.

“На тепер ми оглянули 269 тіл загиблих мешканців міста Ірпінь. Вони передані для проведення відповідних судових експертиз для встановлення причини загибелі. У подальшому вони будуть передані родичам для поховання”, - зазначив він.

Читайте також: Воєнні злочини росії: прокуратура створила сайт для збору свідчень і доказів

“На даний час у рамках кримінального провадження призначено близько 87 судових експертиз, яким буде надана оцінка військових російської федерації у Ірпені”, - додав Пантелеєв.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня Ірпінь визволили від російських загарбників. Міський голова Олександр Маркушин повідомив, що 6 квітня у місті почали розбирати завали, щоб жителі могли якнайшвидше повернутися додому.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-