Російські загарбники лише за один день вивезли з Маріуполя майже 100 дітей

Російські загарбники лише за один день вивезли з Маріуполя майже 100 дітей

Укрінформ
Російські загарбники тільки вчора, 18 квітня, примусово вивезли із заблокованого Маріуполя 98 дітей.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Тільки за вчора окупанти викрали 98 дітей з Маріуполя і не втомлюються фіксувати власні злочини. Фіксуємо. Працюємо над верифікацією та поверненням наших додому», - написав Андрющенко, спираючись на те, що публікують самі ворожі ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Кримської правозахисної групи, з Маріуполя російські військові примусово вивезли орієнтовно до 150 дітей. Переважна більшість цих дітей, близько ста осіб, були примусово евакуйовані з лікарень - це поранені та хворі діти. Імовірно, що їх перевезено в тимчасово окупований Донецьк.

Читайте також: У Маріуполі - нова хвиля мародерства через ротацію російських військ

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-