Спроби рф створити на Херсонщині фейкову «хнр» закінчаться провалом – Данілов

Спроби рф створити на Херсонщині фейкову «хнр» закінчаться провалом – Данілов

Укрінформ
Спроби російської федерації створити на Херсонщині чергову фейкову республіку закінчаться провалом, там була і буде Україна, як до війни. Необхідно лише трохи почекати.

Як передає Укрінформ, про це в загальнонаціональному ефірі повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на запитання щодо так званого референдуму на Херсонщині.

"Те, що сьогодні відбувається на Херсонщині, нам цілком відомо. Нам відома ситуація, що вони хочуть зробити. Ми вважаємо, що це таке штучне дійство, як сама російська федерація, – це штучна історія, створена свого часу. Зібрали усіх і кажуть, що ми є росіянами... Ми не визнаємо всіх тих подій, які відбуваються, починаючи з кримського так званого референдуму 2014 року, те, що відбулося на території Донецької, Луганської області. Це така технологія, яку вони вважають, що вона вже відпрацьована, і вони будуть мати якусь користь. Ніякої "ХНР" не буде. Там буде Україна. Просто треба ще трошки почекати, треба певний час для того, щоб там все повернулося до того, як там все було до війни. Це обов’язково відбудеться і відбудеться найближчим часом", – заявив Данілов.

Читайте також: Ворог продовжує обстрілювати звільнену частину Херсонщини та села біля Кривого Рогу

Відповідаючи на запитання щодо ситуації в тимчасово окупованих регіонах Донецької та Луганської областей та повернення до складу України осіб, які сповідують проросійські погляди, Данілов наголосив: "Це дуже складне питання, і відповіді на нього ніхто не дасть. Треба говорити, що є територія нашої країни. Якщо комусь не подобаються закони цієї країни, якщо комусь не подобається Конституція, яка на цій території, то вони можуть обрати місце для свого життя де завгодно. Але якщо вони знаходяться на нашій території, вони мають жити по цій Конституції, по законах України. Якщо вони вчинили злочини відносно цієї країни, відносно громадян цієї країни, вони мають відповідати по законодавству цієї країни… Якщо хтось іде вбивати наших громадян, то повірте, за це буде відповідати".

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-