Ватажок «днр» анонсував медаль «за взяття Маріуполя»

Ватажок «днр» анонсував медаль «за взяття Маріуполя»

Фото
Укрінформ
Ватажок псевдореспубліки «ДНР» денис пушилін анонсували медаль «за взяття Маріуполя».

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

«Псевдореальність. Росіяни досі намагаються створити ілюзію контролю міста. Навіть пушилін анонсував медаль «за взяття Маріуполя». А в той самий момент вся незаконна адміністрація міста від окупантів працює … в Мангуші в приміщенні колишньої районної адміністрації», – написав Андрющенко.

Він опублікував фотографію цієї медалі, на зворотному її боці стоїть дата – 21 квітня 2022 року.

За словами радника мера, псевдомер та його команда з’являються в місті виключно в супроводі охорони з військових для фотографій і відеороликів про «покращення».

«Вони не розуміють, звідки ми беремо інформацію навіть попри найжорстокішу фільтрацію та зачистку. Що тут скажеш – Маріуполь буде чинити спротив до останнього маріупольця, що залишиться в місті», – зазначив Андрющенко.

Читайте також: В ОП відповіли росії на «взяття Маріуполя»: Азовсталь - п’ята частина міста, або 22 Ватикани

Він говорить, що кращим виходом для росіян було б надати можливість вивезти всіх городян міста, включаючи порятунок військових і цивільних на Азовсталі, а потім над згорілими пустими руїнами «бравурно волати про «взяття Маріуполя».

«Тому що для нас Маріуполь – то не стіни або каміння, а люди і незламний дух!» – наголосив Андрющенко.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Мер Маріуполя: у людей на Азовсталі закінчуються їжа та вода – шукаємо будь-яку можливість евакуації

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-