Верещук: Маріупольська гуманітарна операція триватиме

Верещук: Маріупольська гуманітарна операція триватиме

Укрінформ
Гуманітарна операція в Маріуполі триватиме, допоки не досягнемо своїх цілей – порятунку життів наших громадян.

Про це написала у телеграмі Віцепрем’єрка, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Як би не складалася воєнна ситуація навколо Маріуполя, ми будемо боротися за кожного нашого воїна та цивільного, які залишаються в місті. Маріупольська гуманітарна операція триватиме, допоки не досягнемо своїх цілей – порятунку життів наших громадян», – написала вона у телеграмі.

Читайте також: «Азов» показав, як евакуювали людей з Маріуполя

Вона зауважила, що багаторазові спроби евакуювати цивільних з Маріуполя протягом останніх тижнів успіху не мали. Проте, за її словами, після зустрічі президента України та генсекретаря ООН було досягнуто домовленості про спільну гуманітарну операцію України разом з ООН та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Читайте також: З Маріуполя і надалі вивозитимуть цивільних та військових - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, керівник парламентської фракції «Слуга народу», голова української переговорної делегації Давид Арахамія разом з віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук заявили, що в рамках спеціальної операції “Евакуація Азовсталь” сьогодні вдалося вивезти понад 100 цивільних осіб.

30 квітня командування полку "Азов", який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

На території заводу "Азовсталь" перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-