Загарбники минулої доби 25 разів обстрілювали міста на Луганщині

Загарбники минулої доби 25 разів обстрілювали міста на Луганщині

Укрінформ
На Луганщині російські війська за минулу добу, 2 травня, 25 разів відкривали вогонь по містах області, зазнали пошкоджень близько 30 будинків.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«росіяни 25 разів відкривали вогонь по мирних містах області. Найбільші руйнування за добу у Гірський громаді - щонайменше 12 будинків пошкоджено (10 згоріло в Оріховому та два в Золотому). Дісталося Сєвєродонецьку, тут орки поцілили у п‘ять багатоповерхівок, в одній з пошкоджених квартир снаряд не розірвався - далі робота піротехніків. Також палало складське приміщення», - написав очільник області.

Він повідомив, що з-під обстрілів та завалів було врятовано три людини.

Гайдай також зазначив, що на Донбасі за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено шість танків, п’ять артилерійських систем, двадцять дві одиниці бойової броньованої техніки та вісім одиниць автомобільної техніки противника.

«День бабака для росіян у Рубіжному та Попасній. Щоночі штурмують, вмирають/повертаються на старі позиції. Житловий масив області в руїнах», - додав керівник ОВА.

Гайдай підкреслив, що кількість обстрілів на Луганщині з боку агресора кожен день збільшується, евакуація триває.

Читайте також: На Донеччині російські війська обстрілюють Вугледар, загинули троє людей

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося понад 60 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-