Повінь на Десні досягла помаранчевого рівня

Повінь на Десні досягла помаранчевого рівня

Укрінформ
На Чернігівщині через повінь на річці Десна вводять помаранчевий рівень небезпеки.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр з гідрометеорології на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Впродовж 3-5 травня на ділянці Десни Розльоти-Макошине продовжуватиметься ріст рівнів води на 5-15 см за добу з подальшим затопленням заплав, виходом води на дороги місцевого значення та перевищення небезпечних відміток, початкового затоплення окремих житлових будинків у ряді сіл Новгород-Сіверського та Корюківського районах (ІІ другий рівень небезпеки помаранчевий).

На ділянці Дніпра Лоїв-Неданчичі відбуватиметься подальше затоплення заплав і перевищення небезпечних відміток, обтоплення водами Дніпра та Сожу ряду населених пунктів, відрізання їх від основних шляхів сполучень, затоплення окремих ділянок доріг місцевого значення, часткові затоплення територій і об'єктів у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві Дніпра та Сожу Чернігівського району (ІІ рівень небезпеки помаранчевий)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Дніпрі та на Десні нижче Новгород-Сіверського продовжується розвиток другої хвилі водопілля (дощового паводку) з підвищеннями рівнів води на 4-12 см за добу. На Десні біля біля Новгород-Сіверського 2 травня спостерігався пік повені з відміткою 709 см над нулем поста.

Гідрометеорологи прогнозують максимальний рівень другої хвилі повені в Чернігові в межах від 620 до 660 см над нулем поста.

Минулорічний максимальний розмір води над нулем поста склав 410 см.

Фото: pinterest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-