У Маріуполі спалахнули пожежі, коли загарбники спробували підключити електрику

У Маріуполі спалахнули пожежі, коли загарбники спробували підключити електрику

Відео
Укрінформ
У Маріуполі при спробі російських загарбників відновити електропостачання через численні короткі замикання спалахнули пожежі.

Про це повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Вчора окупаційна влада зробила першу спробу точково відновити електрику в Центральному районі міста. Очікувано, одразу виникла купа пожеж через замикання в розтрощених квартирах", - написав Андрющенко.

За його словами, ввечері світло з’явилося в районі проспекту Будівельників та вул. Шевченка. Але кількість людей, що мали змогу цим скористатися, мізерна.

"Мету відновлення електрики окупанти не приховують - відновлення світла в окупаційній адміністрації та “гуманітарних штабах”. Про людей знов не йдеться", - зауважив радник міського голови.

Читайте також: Ворог застосовує проти захисників «Азовсталі» запалювальні снаряди

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються створити видимість "турботи" про "звільнений" Маріуполь, але призводять своїми діями лише до нових аварій. Так, водопостачання спробували запустити без відновлення каналізації, через що місту загрожує екологічна і епідеміологічна катастрофа. Вода через численні пориви розливається вулицями, відсутність якісної питної води загрожує спалахом інфекцій. За їжею люди стоять у багатотисячних чергах, її не вистачає на всіх.

Агресія рф спричинила в Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. Понад два місяці місто залишається без води, газу, електрики, зв'язку, налагодженого підвозу продуктів. У місті все ще перебуває від 130 до 170 тисяч людей, яких загарбники не в змозі забезпечити харчуванням.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-