У Маріуполі росіяни відкрили «дитячий центр» у зруйнованому дитсадку

У Маріуполі росіяни відкрили «дитячий центр» у зруйнованому дитсадку

Фото
Укрінформ
У Маріуполі російські окупанти відкрили «дитячий центр» у приміщенні напівзруйнованого їхніми військами дитсадка, де відсутні вода і світло.

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"В приміщенні дитячого садочку №104 по вул. Зелинського окупанти “відкрили” дитячий центр. Для розуміння - другий поверх майже зруйнований, води та світла немає", - написав радник мера.

За його словами, батьків дітей змусили розбирати завали, а зараз надали вказівку “шукати” будівельні матеріали та забезпечити ремонт власними силами. Вода привозна, електрики немає. Харчування готується на вогнищі на вулиці. Каша з яблуками - головний делікатес на відкритті. Зате дітям пропонують російську книжку "Азбука Донбасса".

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Читайте також: Пушилін влаштував у знищеному Маріуполі престур для російських ЗМІ

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у місті залишаються близько 150 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-