Росіяни обіцяють відновити роботу Херсонського порту, який самі ж розграбували – ЗМІ

Росіяни обіцяють відновити роботу Херсонського порту, який самі ж розграбували – ЗМІ

Укрінформ
Загарбники сподіваються відновити роботу Херсонського морпорту, який раніше самі розграбували.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання «IPC-Херсон».

«Російські окупанти обіцяють відновити роботу Херсонського морського порту, що наразі призупинена рішенням Кабінету Міністрів України. У перспективі вони сподіваються вивозити сільськогосподарську продукцію херсонських фермерів до росії саме морським шляхом. Проте найближчими місяцями цього, скоріш за все, не станеться», - йдеться у повідомленні.

Відновити роботу Херсонського морського порту в найближчій перспективі росіяни не зможуть, стверджують у виданні.

«У перші ж дні, після того, як російські війська окупували Херсон, вони практично знищили всю інфраструктуру порту. Частину обладнання пошкоджено, частину – розкрадено. Приміщення адміністрації також пограбовано», – повідомили працівники порту.

Крім того, зазначають портовики, частина кваліфікованого персоналу підприємства виїхала з міста, а інша частина – відмовляється працювати на росіян. Тому окупантам для швидкого відновлення роботи морпорту просто не вистачить кадрів.

За даними ресурсу Marinetraffic.com, в акваторії Херсонського морського порту зараз перебувають три вантажні судна під прапорами Туреччини та Вануату. Свого положення вони не змінювали з кінця лютого.

Читайте також: Фейковий «мер» Херсона обіцяє зниження тарифів на вкрадені окупантами газ та електроенергію

Як повідомлялось, Херсонський морський торговельний порт було передано в концесію у грудні 2021 року. Він мав отримати 320 млн грн інвестицій від концесіонера. Засновниками ТОВ «Херсонський порт» опосередковано виступили компанії Risoil та Georgian Industrial Group.

Фото: kherson.ipc.org.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-