На сході України від ворожих обстрілів - понад 100 руйнувань за добу

На сході України від ворожих обстрілів - понад 100 руйнувань за добу

Фото
Укрінформ
У Луганській області за минулу добу поліція зафіксувала пошкодження 58 об’єктів інфраструктури, приватних та багатоповерхових будинків, у Донецькій - 53, включно зі школою та релігійною спорудою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

“Минулої доби на Луганщині поліцейські зафіксували 35 обстрілів населених пунктів з боку ворога. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені місцеві мешканці. Серед поранених - волонтер”, - ідеться в повідомленні.

Пошкоджено 58 об’єктів інфраструктури, приватні та багатоповерхові будинки, господарські споруди.

Так, під час ворожого артилерійського обстрілу в Сєвєродонецьку снаряд потрапив у будівлю загальноосвітньої школи, внаслідок чого загинули 65-річна жінка та її 44-річний син. Інші цивільні отримали мінно-вибухові травми та були госпіталізовані до медичного закладу.

У поліції заявили, що на Донеччині за добу росіяни обстріляли 14 населених пунктів.

“Окупанти вбили та травмували мирних жителів. Руйнувань зазнали 53 цивільних об’єкти: житлові будинки, школа, автовокзал, релігійна споруда, фермерські господарства”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники зруйнували історичний будинок у Гуляйполі

Ворог вдарив по населених пунктах Бахмут, Лиман, Авдіївка, Красногорівка, Світлодарськ, Званівка, Єлизаветівка, Очеретине, Нью-Йорк, Суха Балка, Яковлівка, Покровське, Соловйове, село Красногорівка.

Зазначається, що російські війська вели вогонь по мирному населенню з авіації, танків та важкої артилерії.

Поліцейські розпочали досудові розслідування за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська впродовж 19 травня обстріляли 54 населених пункти у Донецькій та Луганській областях.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-