Ворог продовжує обстрілювати Харківщину зі «Смерчів» та «Ураганів», є поранені

Ворог продовжує обстрілювати Харківщину зі «Смерчів» та «Ураганів», є поранені

Укрінформ
Минулої доби ворог обстрілював Харків та населені пункти Золочівської громади, Дергачівського, Харківського та Чугуївського районів, використовуючи «Смерчі» та «Урагани», троє людей постраждали.

Про це повідомив в ефірі національного марафону новин голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Декілька днів поспіль ми фіксуємо удари по самому місту Харкову, це Київський і Шевченківський райони. Так само зазнали обстрілів населені пункти по області. Це Чугуїв та Чугуївський район, Дергачі та Дергачівська громада, Золочів і Золочівський район», — повідомив Синєгубов.

За його даними, по інфраструктурі міста Харкова ворог здійснив 3 обстріли з РСЗВ. У Київському районі пошкоджено житловий будинок і службовий автомобіль ДСНС. У Харківському районі в с. Циркуни внаслідок обстрілу 2 особи поранені. У с. Шестакове Чугуївського району від обстрілів постраждала жінка.

Читайте також: Під Ізюмом ворог тримає напоготові вертолітну ескадрилью Ка-52

Також уночі загарбники знову обстріляли Мерефу (Харківський район), внаслідок чого горіли складські приміщення, попередньо постраждалих немає. Піддавалися обстрілам Дергачівська і Чугуївська громади.

За словами голови ОВА, загарбники б'ють по Харківщині з півночі та північно-східного напрямку області, де наші захисники тримають оборону.

«У Харкові трохи тихіше, однак на вулицях перебувати ще небезпечно, бо снаряди можуть прилетіти до будь-якої точки Харкова. Обстріли ведуться з артилерії, з реактивних систем залпового вогню «Смерч»‎ та «Ураган»‎. Враховуючи відстань дії цього озброєння, рф може вести вогонь навіть зі своєї території. Літаки над Харковом десь місяць не фіксуємо, на околицях міста також», — сказав голова ОВА.

Читайте також: «Не працював на захист міста»: Президент звільнив очільника СБУ Харківської області

Він зазначив, що на Ізюмському напрямку – постійні активні бої. Загарбники продовжують спроби проривати позиції ЗСУ.

«Ворог зосередив свої удари по позиціях наших Збройних сил, постійно намагається їх прорвати, однак військові стоять і дають належну відсіч. Ворог зосередив увагу на обороні своїх позицій, чим показує, що Харківська область є для нього пріоритетною, він своїх позицій просто так не здасть», — сказав Синєгубов.

Голова ОВА зазначив, що має інформацію про введення в обіг рублів на тимчасово захоплених територіях Вовчанської та Куп'янської громад, а також є інформація про примусову евакуацію населення із захоплених громад до рф.

Читайте також: Обстріли Миколаївщини: за добу загинули дві людини, щонайменше п'ятеро поранені

Вивезти організовано людей із тимчасово захоплених територій неможливо, ворог на це не погоджується. «Люди намагаються самоорганізуватися і виїхати, але це надто небезпечно. В нас є випадки, коли ворог розстрілював цивільні колони», - наголосив голова ОВА.

Так само ворог не дозволяє завозити гуманітарну допомогу. «Громади перебувають у важкому стані, бо знаходяться з початку війни під повною окупацією», — сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, 29 травня ворог знову обстріляв Харків: постраждала інфраструктура селища Жуковського.

Фото ілюстративне, Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-