На Херсонщині загарбники не довіряють колаборантам і заміщують їх

На Херсонщині загарбники не довіряють колаборантам і заміщують їх

Укрінформ
На Херсонщині через провал колаборантів, які мали стати «обласною владою», російські окупанти заміщують їх зовнішніми кадрами, відбувається відкрите усунення центрів ухвалення рішень.

Про це заявив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Провали окупаційної влади у їхніх спробах зламати мешканців, зламати їхню любов до України суттєво підірвали довіру орків до тих колаборантів, які мали стати «обласною владою» та організовувати нове життя у форматі «руського міра». Тому вже зараз ми спостерігаємо процес їхнього фізичного заміщення та відкрите зміщення центрів прийняття рішень у Херсонській області», - написав Соболевський.

Він зазначив, що фейкову «обласну адміністрацію» «підсилюють» зовнішніми кадрами з «л/днр», а офіс партії «єдина росія» взагалі починає жити самостійним життям, переходячи від «гуманітарної допомоги» до організації прийомів офіційних візитів посадових осіб та депутатів рф, «масових» - поки що на 30-40 осіб - заходів та формування політики в області.

Читайте також: Ситуація на захоплених рф територіях Херсонщини дуже складна - Денисенко

Причому роблять це не особливо зважаючи на позицію «обласної адміністрації», написав Соболевський. За його словами, "павуки в банці вже почали кусати один одного".

Як зазначив Соболевський, розуміння нежиттєздатності всієї цієї системи з'являється вже й у тих, хто поспішив зрадити свій народ, свою країну, і багато хто з них починає намагатися знайти вихід із цієї ситуації, насамперед з метою уникнути кримінальної відповідальності після звільнення області.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних мешканців області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні агресори захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям і медзакладам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-