У Маріуполі бракує води та їжі – люди полюють на голубів

У Маріуполі бракує води та їжі – люди полюють на голубів

Укрінформ
У Маріуполі катастрофічна ситуація з харчами, мешканці міста змушені полювати на голубів, роблячи пастки для птахів із підручних засобів.

Про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Аби вижити, маріупольці почали встановлювати пастки для голубів... Птахів, яких колись жителі підгодовували біля драмтеатру, стали вживати в їжу», - наголошують у міськраді, підкресливши, що так само люди робили під час Голодомору 1932-1933 років.

Зазначається, що саморобні пастки з‘явилися поблизу 17 мікрорайону міста.

За словами міського голови Водима Бойченка, маріупольці фактично перебувають у гетто, без нормальної питної води та їжі. Вони не можуть виїхати з міста.

«Колаборанти влаштували справжні голодні ігри для маріупольців. Довели жителів до того, що вони змушені полювати на голубів. Це знущання з людей, які до війни жили повноцінним життям - не знали, що таке голод чи нестача питної води. Ці жахливі речі відбуваються у 21 сторіччі, у серці Європи, на очах усього світу. Це геноцид українського народу від держави-терориста», - наголосив Бойченко.

Своєю чергою директор Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Олександр Лазаренко наголошує, що вживати голубів небезпечно для здоров'я.

«Голуби - це розсадник багатьох вірусних, бактеріальних та грибкових хвороб. У зв'язку із чим м'ясо може бути інфіковане. Від нього (голуба - ред.) можна захворіти на гістоплазмоз, енцефаліт, орнітоз, сальмонельоз, токсоплазмоз та інші небезпечні хвороби. Такі захворювання особливо небезпечні для дітей та людей похилого віку. За відсутності належної медичної допомоги це може призвести навіть до летальних випадків», - застерігає фахівець.

Читайте також: У Маріуполі показали зруйновану багатоповерхівку, в якій досі живуть люди

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі через скорочення гуманітарної допомоги критично не вистачає їжі. Люди стоять у тисячних чергах за хлібом.

Мешканці вже кілька місяців залишаються без водопостачання, щоб мати хоч якісь запаси, збирають дощову воду.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-